Konoba Valle Losca

Istinski domaći okusi

Tomislav Grgurina: Kvarnersko podneblje u kojem sam odrastao i započeo svoje kulinarsko obrazovanje i prve profesionalne korake, uvelike je utjecalo na moj kulinarski izraz. Nekoliko godina stjecanja iskustva u vrhunskim restoranima ovoga kraja, bilo mi je poticaj za novim znanjima i inspiracijama. 

 

Sljedeći profesionalni izazov uslijedio je diljem Italije, Slovenije i Austrije. U talijanskom dijelu Tirola, radeći s poznatim talijanskim chefovima, afirmirao sam se i odlučio vratiti u Opatiju i novostečena iskustva ukomponirati u jela moga kraja. Kao veliki ljubitelj prirode, svoje slobodno vrijeme provodim istražujući samoniklo ljekovito bilje, začine, gljive, šparoge, pomalo zaboravljene biljke koje su našim precima bile ponekad i osnovne namirnice, a danas su gotovo sasvim zaboravljene.

 

S njima stvaram jela puna novih (a zapravo starih) domaćih okusa, što mi je i najveća inspiracija i zadovoljstvo.

 

Trenutno radim u konobi Valle Losca u Voloskom, s malim i mladim timom gdje se uspijevam izraziti u punom smislu te kreativnošću vratiti puni sjaj zaboravljenim receptima naših nona. Cjelokupan koncept konobe zasniva se da gostima pružimo istinske okuse i vratimo ih u vremena gdje su se jela spravljala od lokalnih i sezonskih namirnica, a samim tim kvaliteta i zdravlje dolaze na prvo mjesto. Radim, eto, ono što najviše volim, živim u prekrasnom malom i pitoresknom mjestu s najviše vrhunskih restorana u Hrvatskoj. Jednostavno, kao i moja kuhinja, sretan sam i zadovoljan kuhar!

 

Sastojci (za 2 osobe):

• 4 dcl punomasnog svježeg vrhnja

• 2 žumanjka

• 2 lista želatine

• 50 g bijele čokolade

• crni tartuf

• 30 g šećera u prahu

• 0,8 dcl sirupa od akacije

• ekstra djevičansko maslinovo ulje

 

Žumanjke i šećer istući na pari. Istući vrhnje i pomiješati sa žutanjcima. Želatinu utopiti u sirupu od akacije i dodati u smjesu od vrhnja. Promiješati i dodati čokoladu otopljenu na pari. Staviti u posudu i spremiti u frižider na barem četiri sata. Poslužiti na tanjuru s naribanim sviježim tartufom i maslinovim uljem.

Ostavi komentar
Iz kategorije
„Hotel Amfiteatar smješten je u centru Pule, na par koraka od pulskog Amfiteatra i pulskog zaljeva. Ovaj moderan boutique hotel...
Kada sam kao desetogodišnjak kuhao svoja prva jela, sanjao sam o tome da postanem šef kuhinje prestižnog hotela. Taj san mi se i...
Ovaj projekt obitelji Miletić prvi je od medija prepoznao austrijski Gault Millau, koji je taj, 2010. još relativno nepoznati restoran,...
Još od vremena kad gastronomija i kulinarstvo nisu bili toliko popularni i sveprisutni kao zadnjih nekoliko godina, konoba Mašklin i...
 Arkada je prvi restoran u Splitu koji obavlja usluge cateringa još od 1975. godine ,a sam restoran egzistira od 1969. godine, isprva...
Analizom količine hrane koja se pojavljuje na 52 najpoznatije slike na temu Posljednje večere, među kojima je, dakako,  najpoznatija...
Najčitanije

Full Tilt Poker.com

Full Tilt Poker.com, vodeći poker brand koji donosi najizvornije online poker iskustvo na svijetu, organizirao je ekskluzivno medijsko druženje s...

PokerStars mini sit&go turnir

Na zagrebačkom Jarunu u subotu, 15.06. se održao PokerStars mini sit&go turnir na kojem su mogli sudjelovati svi zainteresirani. Za...
Prati nas na Facebooku
Playboy Hrvatska
© 2012 Playboy. Sva prava pridržana.
PLAYBOY, Rabbit Head Design and PLAYMATE are marks of Playboy and used under license by M14 d.o.o.
Kontakt  |  Oglašavanje |  Impressum |  Pravila korištenja |  Uvjeti kupnje